Stel een vraag

Zorgcoördinator

Deel dit beroep:

...de touwtjes in handen...

Pas jij bij dit beroep?
Coördineren en leiding geven past bij je. Je vindt het belangrijk dat mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben. Je leidt het werkoverleg en kijkt hoe het personeel het beste kan worden ingezet. Je bent contactpersoon voor bewoners, patiënten en hun familie. Je zorgt voor een goede werksfeer. 
Je hebt overzicht over de werkzaamheden en kunt beslissen wat belangrijk is. Daarbij luister je goed en geef je duidelijk instructies. Je werkt graag samen met allerlei mensen. Je houdt van structuur, maar je kunt ook improviseren.

...MBO of HBO verpleegkunde...

Welke opleiding heb je nodig?

Dat hangt een beetje van de zorginstelling af waar je aan het werk komt. Maar meestal een mbo of hbo opleiding verpleegkunde. MBO niveau 4, HBO niveau 5. Duurt meestal vier jaar, maar kan ook korter. Voor mbo is de vooropleiding minimaal VMBO TL, havo 4 of een mbo niveau 3 opleiding. Voor hbo is de vooropleiding minimaal havo diploma, vwo 5, of mbo niveau 4 diploma. ROC Friese Poort en het Friesland College bieden de mbo-v opleiding aan. De NHL biedt de hbo-v aan. 

… zorgcentrum, verzorgingshuis...

Waar werk je?

In een zorgcentrum, verpleeghuis of verzorgingshuis.  Je kunt als zorgcoördinator ook in een ziekenhuis, GGZ of VGZ instelling werken. 

… zorgcoördinator...

Wat is de naam van je beroep?

Zorgcoördinator of zorgcoördinator verpleging & verzorging.

… € 2.750,-…

Wat verdien je?

Je start bij € 2.300 per maand bij een volledige werkweek. Dit kan oplopen tot € 3.200,-. 

Het hangt er natuurlijk sterk vanaf of je MBO of HBO hebt gedaan. 

Als je BBL of Duaal (werken en leren) doet verdien je direct. Alleen wel minder omdat je als leerling-werknemer begint.