Stel een vraag

Psychiatrisch verpleegkundige

Deel dit beroep:

..echt stevig in je schoenen...

Pas jij bij dit beroep?
Je hebt belangstelling voor mensen met psychische problemen zoals depressies en persoonlijkheidsstoornissen. Je leeft je in en helpt de patiënt optimaal te functioneren met zijn stoornis. Je geeft structuur en zorgt voor veiligheid. Je kent de persoonlijke situatie van de bewoner/patiënt en weet in te spelen op onverwachtse situaties. Als iemand zicht beter gaat voelen of weer in de maatschappij kan meedraaien, geeft dat ook jou enorm veel voldoening. 
Je hebt je collega's hard nodig als je iets heftigs meemaakt. Onregelmatige diensten vind je geen probleem. Je staat stevig in je schoenen, bent geduldig en consequent.

...MBO of HBO verpleegkunde...

Welke opleiding heb je nodig?

De mbo- of hbo opleiding verpleegkundige. Mbo niveau 4, hbo niveau 5. Duurt meestal vier jaar, maar kan ook korter. Voor mbo is de vooropleiding minimaal vmbo tl, havo 4 of een mbo niveau 3 opleiding. Voor hbo is de vooropleiding minimaal havo diploma, vwo 5, of mbo niveau 4 diploma.  ROC Friese Poort en het Friesland College bieden de mbo opleiding aan. De NHL biedt de hbo-v aan. 

…psychiatrie instelling…

Waar werk je?

In een psychiatrie instelling of kleinschalige woonvorm. Met je verpleegkunde diploma kun je ook aan de slag in een ziekenhuis, verpleeghuis, psychiatrie of de thuiszorg.

… Psychiatrisch verpleegkundige...

Wat is de naam van je beroep?

Psychiatrisch verpleegkundige.

Meer info over psychiatrisch verpleegkundige vind je hier.  

…€ 2.450,-…

Wat verdien je?

Je start bij € 1.700 per maand bij een volledige werkweek. Dit kan oplopen tot € 3.200,-. 

Het hangt er natuurlijk ook vanaf of je MBO of HBO hebt gedaan. 

Als je BBL of Duaal (werken en leren) doet verdien je direct. Alleen wel minder omdat je als leerling-werknemer begint.