Stel een vraag

Verzorgende zorgcentrum

Deel dit beroep:

..actief met een luisterend oor...

Pas jij bij dit beroep?
Je geeft mensen graag de hulp die ze nodig hebben. Bijvoorbeeld hulp bij het aankleden, hulp bij het huishouden, hulp bij persoonlijke verzorging en medicijnen innemen. Ook in crisissituaties ben je in staat eerste hulp te geven. Je werk doe je met behulp van een zorgplan.

Je vindt het leuk om een band met mensen op te bouwen en je hebt een luisterend oor.Je werkt zelfstandig en in teamverband. Je hebt dag- en avonddiensten. Je bent deskundig op jouw werkgebied en houdt de kwaliteit van de zorg in de gaten. 

… MBO Verzorgende IG…

Welke opleiding heb je nodig?

De mbo-opleiding verzorgende IG. Mbo niveau 3. Duurt meestal drie jaar. Vooropleiding VMBO KL, GL, TL of een mbo niveau 2 opleiding. ROC Friese Poort en het Friesland College bieden de opleiding aan. 

...kleinschalige woonvorm...

Waar werk je?

In een verzorgingshuis, een verpleeghuis, een zorgcentrum of in een kleinschalige woonvorm. Met je verzorgende IG diploma kun je ook aan de slag in de thuiszorg, de gehandicaptenzorg, of een instelling voor psychiatrie.  

… verzorgende…

Wat is de naam van je beroep?

Vaak verzorgende. Soms ook verzorgster. Als je meer gespecialiseerd en ervaren bent kan je eerst verantwoordelijk verzorgende worden. 

Meer info over verzorgende vind je hier.
Meer info over eerstverantwoordelijke verzorgende vind je hier.

… € 2.000,-…

Wat verdien je?

Je start bij € 1.500 per maand bij een volledige werkweek. Dit kan oplopen tot € 2.500,-. 

Als je BBL (werken en leren) doet verdien je direct. Alleen wel minder omdat je als leerling-werknemer begint.