Stel een vraag

Woonbegeleider kleinschalig wonen


Deel dit beroep:

...sociale begeleider...

Pas jij bij dit beroep?
Bij jou staan de mensen centraal. Je vindt het belangrijk dat mensen zich thuis voelen. Je begeleidt 8 tot 10 mensen in een kleinschalige woonvorm. Je staat stevig in je schoenen en je hebt humor. Je geeft lichamelijke verzorging en ondersteunt bewoners bij het schoonhouden van de woning, het inkopen en het bereiden van de maaltijd.
Je werkt zelfstandig en in teamverband. Je hebt dag- en avonddiensten. Je vindt het belangrijk dat mensen goede zorg krijgen en let daar in je werk ook op. 

… MBO Verzorgende IG…

Welke opleiding heb je nodig?

De mbo-opleiding verzorgende IG. Mbo niveau 3. Duurt meestal drie jaar. Vooropleiding VMBO KL, GL, TL of een mbo niveau 2 opleiding. ROC Friese Poort en het Friesland College bieden de opleiding aan. 

… kleinschalige woonvorm…

Waar werk je?

In een kleinschalige woonvorm.
Met je verzorgende IG diploma kun je ook aan de slag in een verzorgingshuis, een verpleeghuis, een zorgcentrum, de thuiszorg, de gehandicaptenzorg, of een instelling voor psychiatrie.  

… woonbegeleider of verzorgende…

Wat is de naam van je beroep?

Vaak woonbegeleider. Soms ook verzorgende of verzorgster. Als je meer gespecialiseerd en ervaren bent kan je eerst verantwoordelijk verzorgende worden. 

Meer info over verzorgende vind je hier
Meer info over eerst verantwoordelijk verzorgende vind je hier

… € 2.000,-…

Wat verdien je?

Je start bij € 1.500 per maand bij een volledige werkweek. Dit kan oplopen tot € 2.500,-. 

Als je BBL (werken en leren) doet verdien je direct. Alleen wel minder omdat je als leerling-werknemer begint.