Stel een vraag

Woonbegeleider gehandicaptenzorg

Deel dit beroep:

..mensen met een beperking...

Pas jij bij dit beroep?
Je hebt hart voor mensen met een handicap (beperking), die niet volledig zelfstandig kunnen leven. Je bent praktisch, leeft je in en helpt ze met basiszorg zoals eten en drinken, boodschappen doen, bezoeken van vrienden, wassen en hun kamer opruimen. Je stimuleert hen om zoveel mogelijk zelfstandig te doen en leert hen bijvoorbeeld om zelf te koken. Je weet een goede en veilige sfeer te creëren in huis en weet hoe het met ze gaat. De bewoners zijn blij met je.Je werkt zelfstandig en in teamverband. Je overlegt met collega’s, ouders en familie, fysio's en logopedisten. Onregelmatige diensten vind je geen probleem. 

…MBO-verpleegkunde …

Welke opleiding heb je nodig?

De mbo-opleiding verpleegkundige. Mbo niveau 4. Duurt meestal vier jaar, maar kan ook korter. Sowieso met vooropleiding minimaal VMBO TL, HAVO 4 of een mbo niveau 3 opleiding. ROC Friese Poort en het Friesland College bieden de opleiding aan. 

…instelling, dagverblijf…

Waar werk je?

In een instelling voor verstandelijk gehandicapte, een dagverblijf of kleinschalige woonvorm in de wijk. Met je mbo verpleegkunde diploma kun je ook aan de slag in een ziekenhuis, verpleeghuis, psychiatrie of de thuiszorg.

…woonbegeleider, verpleegkundige…

Wat is de naam van je beroep?

Woonbegeleider, maar ook wel verpleegkundige gehandicaptenzorg. 

Meer info over verpleegkundige gehandicaptenzorg vind je hier

… € 2.200,-…

Wat verdien je?

Je start bij € 1.700,- per maand bij een volledige werkweek. Dit kan oplopen tot € 2.700,-. 

Als je BBL (werken en leren) doet verdien je direct. Alleen wel minder omdat je als leerling-werknemer begint.