Jij en de Zorg

Werken in de zorg... daar word je beter van

FAQ

Hoe werkt de test?

Links kun je iets over jezelf zeggen door op de knoppen te klikken. Er zijn twee categorie├źn: 'wat kan ik goed?' en 'wat vind ik leuk?'. Aan de rechterkant zie je 16 plaatjes. Dit zijn beroepen. Als je op een plaatje klikt, krijg je meer informatie over dat beroep. Als je links iets zegt over jezelf, zie je in de beroepenlijst aan de rechterkant van alles veranderen. De beroepen die bij je passen lichten op, de beroepen die minder bij je passen worden donkerder.

Maar ik wil helemaal geen test doen. Wat moet ik dan met deze site?

Je hoeft de korte test niet te doen. Je kunt ook gewoon op de plaatjes van de beroepen klikken. Dan kom je in het beroepsprofiel terecht. Je leest hier van alles over het beroep en kunt vragen stellen over dit beroep.

Groene knoppen, gele knoppen? Hoe zit dat?

Als je een keuze maakt en iets zegt over jezelf wordt de knop groen. Als je met je muis over een plaatje (beroep) gaat, zie je door de gele kleur welke keuzes bij dit beroep horen. Blijft de knop groen, dan komt je eigenschap overeen met de eigenschap die je nodig hebt voor dit beroep.

Ik heb een fout gemaakt bij het invoeren van wat ik leuk vind

Geen probleem. Klik nog een keer op de knop en de keuze is weer weg.

Ik heb de test ingevoerd...er staan 3 best matches....en nu?

Klik op een plaatje om meer over het bijbehorende beroep te weten te komen.

Vette filmpjes. Hoe stuur ik ze door?

Je kunt de filmpjes doorsturen via de mail, maar je kunt ze ook op je Hyves en Facebook zetten. Daarvoor gebruik je de icoontjes linksonderin het scherm met de beschrijving van het beroep waar je op hebt geklikt.

Zijn er maar 16 beroepen in de zorg?

Nee, natuurlijk niet. Er zijn heel veel verschillende, leuke beroepen in de zorg. Maar we lichten er 16 uit en vertellen daar wat meer over.

Wauw...er staat een supergaaf beroep bij. Wat nu?

Neem contact op met je school (decaan of je mentor) welk profiel je moet kiezen om opgeleid te worden voor dit beroep.

Ik heb een vraag over een beroep of over de zorg in het algemeen.

Je kunt bij een profiel (klikken op een plaatje van een beroep) bovenin op VRAGEN en ANTWOORDEN klikken. Je komt dan in het vraaggedeelte van dit profiel terecht. Hier zie je een aantal vragen en antwoorden die al eerder gesteld zijn. Staat je vraag hier nog niet bij, stel dan een eigen vraag door onder in het vraagvak je vraag te versturen.

Ik wil meer weten over een opleiding in de zorg...waar moet ik terecht?

Je kunt voor meer informatie over een opleiding in de zorg terecht bij ROC de Friese Poort en het Friesland College. Je kunt op hun website meer te weten komen over hun opleidingen, maar je kunt ook in contact komen met ze. Kijk op www.friesepoort.nl of op www.frieslandcollege.nl Wil je een HBO opleiding volgen? Kijk dan op de website van de NHL (Noordelijke Hogeschool Leeuwarden): www.nhl.nl

Ik vind alle beroepen helemaal niks aan.

Deze website geeft je een indruk van een aantal zorgberoepen. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden voor het werken in de zorg. Neem contact met je decaan op over andere richtingen in de zorg (techniek, ICT, maatschappelijk werk etc)
Informatie